Jonge Gentse debuteert met Expo Persévérance

maandag 20 maart 2006 13u00 | Lode! | 4 reacties
Trefwoorden: .

flyer_sm.pngIn Holland staat een huis, dat wist u al, maar aan de grens met Nederland staat een Godshuis, al meer dan 150 jaar, wist u dat? Astrid David (29) koos als jonge curator de locatie van haar tentoonstelling zorgvuldig uit. Ze woont al enkele jaren in Mariakerke, maar voor haar debuut ging ze terug naar haar roots, St. Laureins, een dorp in het Meetjesland.

De locatie is uniek, een mastodont van een gebouw, volledig in transitie – de renovaties zijn nog bijlange niet voltooid – en nooit eerder gebruikt voor een expositie op dit niveau. Het gebouw alleen al is de moeite om te ontdekken, de vanaf 25 maart tentoongestelde werken zijn dat ook.

Curator Astrid David koos voor een luchtige mix van internationaal gewaardeerde beeldend kunstenaars en aanstormend Vlaams talent.

Ik geef u even de 20 namen: Andy Wauman, Dirk Braeckman, Franco Angeloni, Geert Bisschop, Guillaume Bijl, Ignace Van Ingelgom, Katleen Vermeir, Kris Vleeschouwer, Nick Ervinck, Renato Nicolodi, Roger Raveel, Roland Jooris, Hugo Claus, Ruangsak Anuwatwimon, Tamuraj en Yves Coussement

Uit de perstekst: Met de focus op verandering zal de tentoonstelling een waaier van nieuwe media en video presenteren. Deze kunstvormen zijn een metafoor van het voortschrijden van de tijd in de ruimte. Daarmee in relatie staan andere media zoals schilderkunst, maquette, installatie en audio-kunst.

Boot.jpg

Astrid David biedt de bezoeker een parcours door het gebouw aan, van kelder tot zolder, op ontdekking naar de opgestelde werken. Daardoor krijgt u ook een uniek beeld op de architectuur van dit merkwaardige bouwwerk. Daarenboven plaatste Yves Coussement billboards in de onmiddellijke omgeving van het Godshuis. De bezoeker wordt uitgenodigd om deze te voet of met de huifkar (?) te gaan bekijken.

Van Nick Ervinck, een exposerend aanstormend talent die een volledig nieuw megalomaan werk toont in de Dortoir-zaal van het Godshuis, kan u op dit ogenblik nog recent werk zien in galerie Kunst-Zicht in de Overpoortstraat.

Voor Gentblogt lezers zijn er 10 duotickets te winnen voor de opening op vrijdag 24 maart: stuur vóór woensdag 12u een mailtje naar nele.bogaerts@comeet.be met als onderwerp “Wedstrijd Gentblogt Expo Persévérance”. Bent u bij de gelukkigen, dan wordt u persoonlijk verwittigd en ontvangt u alle details.

Expo Persévérance wordt georganiseerd door Comeet, en past in de lentehappening van het kunstproject Meetkunst.

info:
Expo Persévérance loopt van 25 maart tot 21 april + 23 april Erfgoeddag;
in het Godshuis, Leemweg 11, 9980 Sint-Laureins
woe-do-vrij van 14u tot 18u; weekend van 10u tot 18u

© 2006 GENTBLOGT VZW

4 reacties »

  1. Reactie van Peter Waterschoot

    waw, ziet er goed uit!

  2. Reactie van klaas

    super, ik zal zeker gaan!! thx Lode!

    trouwens cole boot!

  3. Reactie van Ruud

    In sente-city begot! Ik heb daar enkele jaren gewoond. Schoon streek … En het Godshuis ken ik ook goed. Ben er onlangs nog geweest.

    Misschien dat ik op erfgoeddag eens langsloop.

  4. Reactie van Lode !

    foutje in wedstrijd email adres
    ‘t is nele.bogaert@comeet.be , zonder s dus, mijn excuses