Frequenties.

woensdag 22 maart 2006 7u15 | ilse | reageer
Trefwoorden: , .

Bent u een Klara-adept die enkel naar opera en klassiek luistert en krijgt u al braakneigingen als u denkt aan de ketelherrie die het schorremorie van de buren de godganse dag door de boxen laat knallen? Of staat Stubru bij u twenty-four-seven op, heeft u uw ticket voor Werchter al gekocht en staat u tijdens de Gentse Feesten steevast headbangend op de eerste rij in de Kinky Star?
Misschien zweeft u wel ergens tussenin en combineert u het beste van alle muzikale werelden naar believen met elkaar tot u een mix krijgt die volledig op uw persoonlijke smaak is afgestemd? Wat er ook van moge zijn: over muziek kan een mens met het grootste gemak een kanjer van een boom opzetten. En dat is wat de deelnemers aan “Frequenties” zullen doen op donderdag 30 maart.

Urgent.fm organiseert die avond immers in samenwerking met de Vlaamse Opera een heus debat over muziekbeleving bij jongeren. Hierin staan de tegenstellingen maar vooral ook de raakpunten tussen de eerder elitaire en de populaire muziekcultuur centraal.

Het is de bedoeling om jongeren warm te maken voor klassieke muziek en voor wat leeft binnen de Vlaamse Opera. Het cliché dat bij veel mensen heerst (namelijk dat klassieke muziek en opera maar een stijve bedoening is) wil men graag doorbreken. Het debat is daarbij een ideaal platform om de discussie open te trekken.
Anderzijds willen men ook een brug slaan tussen de klassieke wereld en de popcultuur én de populaire cultuur ook wat extra intellectuele fundamenten bezorgen.

De gastsprekers van de avond zijn Wim Hendrickx, Benoît Leersnyder, Luc Joosten, Gert Keunen, Dani Klein en Frederik Sioen. Het hele gebeuren zal geleid worden door moderator Chantal Pattyn, in niet zo ver verleden dé gids voor mijn generatie in het wondere land van de coole muziek.

Van al dat babbelen krijgt een mens al eens dorst dus kan er zowel voor als na het debat een drankje genuttigd worden. Tot slot zullen er ook muzikale performances zijn van oa. Sioen.

De voorbeschouwing van het debat en de performances zullen die avond vanaf 17u live te volgen zijn op Urgent.fm. De deuren gaan open
om 18u maar het eigenlijke debat begint om 20u.

Deelnemen is gratis maar u met wel even inschrijven op www.urgent.fm/frequenties.

© 2006 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.