BOKS!

dinsdag 23 mei 2006 8u37 | PW | 1 reactie
Trefwoorden: .

20 mei. Het was moeilijk kiezen tussen de slagkracht van de poëzie (gentdicht) en de poëzie van de slagkracht (Golden Gloves). Wij kozen voor: BOKS!

boks

Daar stonden ze dan weer, de kemphanen in de Golden Gloves boksring. Goed afgetrainde torso’s. De profs met stoer ontbloot bovenlijf en blootshoofds. De amateurs met maillot én beschermingsmasker. De trainers. De scheidsrechters. Allemaal keurig op post.

Boksen is een kunst.

Een samenspel van spierkracht, conditie, intelligentie, alertheid, timing, souplesse, strategie en inschattingsvermogen.

Domme boksers gaan snel tegen de vlakte. Matten omdat ze niet beter kunnen wild molenwiekend hun tegenstander én zichzelf af.
Hopend dat de tegenstrever niet genoeg kan incasseren.
Doch, de verstandigen blijven dansen en tellen koelbloedig de punten doorheen de kamp. Zo is het leven nietwaar…?

Nog meer levenslessen in A4tjes aan de muur geniet; duidelijk bestemd voor de jonge boksers die daar trainen. Wat te denken van deze spreuken? “Een echte man stapt ook naar voor wanneer hij moe is” of deze; “de enige echte belangrijke kamp is de kamp met jezelf “.

Er heerst een sportieve geest in de Golden Gloves. Volks en multicultureel ook. Verschillende kleuren en culturen, maar wel met dezelfde universele waarden en het nodige intermenselijke respect. Door intens sportief contact leren mensen elkaar kennen en appreciëren voor wie ze zijn, niet meer en niet minder dan dat.

Respect voor de Ander kan alleen mits respect voor jezelf en vice versa !

Een zeer divers publiek trouwens, alle mogelijke sociale gelagingen en etnieën, mannen en vrouwen, oud en jong, allemaal tot de tippen gespannen, mee-levend aan de kant. Getuigen aan de zijkant van titanenwerk, van opspattend zweet.

Er waren drie profkampen, telkens over zes ronden van drie minuten. De amateurs doen minder, namelijk 4 ronden van 3 minuten. Dat is nog altijd quasi vergelijkbaar met 4 keer 200 meter sprint na elkaar, zo heb ik mij laten vertellen. Fouten beginnen naar het einde toe dan ook vooral te vallen door vermoeidheid. De eerste ronden is er meer technische perfectie. Aftasten. Precisie.

Een verslag van de profkampen, Gentenaars tegen allemaal boksers uit het Oosten:

De Oekraïner Andrei Rimer won het met zijn toch wel af en toe zwaar voorovergebogen ‘onorthodoxe’ stijl van Erik Nazarian die nochthans getipt werd als favoriet. Beide heren zijn klein van gestalte doch best gespierd en flexibel en beweeglijk, wat een dynamische kamp opleverde.

Middengewicht Kenneth Van Eesvelde scoorde tegenover een Let, Martins Kukuls. Kukuls had nochthans de goedkeuring van de dames in de zaal, doch met zijn ietwat ruigere, nonchalante look haalde hij het niet. Kukuls is wel duidelijk een doorzetter, maar moest blijvend pompen om niet te verzuipen tegen van Eesvelde. Voor Kukuls was het zeker geen wandeling in het park…

Supermidden Djamel Selini ging aan de slag tegen de Let Jevgenijs Andrejevs. Selini, een talentrijke puncher met een imposant figuur. Selini kon Andrejevs goed op afstand houden en werkte ondertussen rustig en beheerst door. De grijnzende provocaties van de zinkende Let brachten hem allerminst van zijn toch wel héél solide stuk. Een mooie bokser die Selini !

Bij de amateurs zagen we de Gentse kleuren met verve verdedigd worden door Amchad Amirov, Bobby Benito, Kubat Abedin e.a.

Alle laatste boksinfo

© 2006 GENTBLOGT VZW

Eén reactie op BOKS!

  1. Reactie van Djivy

    Fijne foto’s:
    - die misplaatste pin-up
    - paar ouwe rotten met stok
    - en de verzorgers.
    Knap.