Termont uitgeschakeld in Slimste Mens

woensdag 31 oktober 2007 11u29 | Wouter | 23 reacties
Trefwoorden: .

Het optreden van burgemeester Daniël Termont in ‘De slimste mens ter wereld’ was kort maar hevig. Volgens de quizmaster en volgens (enig) jurylid Rik Torfs zag u gisterenavond de grappigste aflevering aller tijden. ‘Voor herhaling vatbaar’, concludeerde een tevreden burgervader.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2007 GENTBLOGT VZW

23 reacties »

  1. Reactie van Huub

    Respect zouden ze zeggen!
    dat krijgt deze man alle sinds van mij!
    met zijn drieën zorgden ze voor een leuke show, meer van dat! ;o)

  2. Reactie van rony coekaerts

    ik zou dat graag eens zien. doorsturen naar hier is geen optie, dus als iemand dat op een schijfje kan zetten, ik ben toch binnen een goede maand in gent, graag. er staan een paar duvels tegen over.
    het is dus echt van de kl… dat ik hier bijna niets doorkrijg.
    een krant lezen, vier uur!! gentblogt, minstens drie minuten per onderdeel. wachten, en dan is het natuurlijk normaal(?) dat ik door veel tijd te hebben, van die lange stukjes schrijf.

    groetjes tot in gent.

  3. Reactie van Eva

    Ik vind die stukjes wel wijs, Rony.

  4. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Ik heb er ook van genoten en heb er maar een stukje over geschreven: https://gentbrugge.blogspot.com/2007/10/burgemeester-termont-nt-niet-de-slimste.html

  5. Reactie van rony coekaerts

    dank u, dank u,
    als ik in gent ben, laat ik door O. jullie wel bijeenkomen. maken we daar een leuke avond van.
    het kan natuurlijk zijn dat ik nadien een vervelende oude zak ben, maar kom, dan hebben jullie toch een gedacht van die kerel aan de andere kant van de wereldbol.

  6. Reactie van Elke Decruynaere

    Akkoord, het was ontspannende televisie en best grappig dat drie Gentenaars in dezelfde aflevering zaten. Maar of politici de politiek altijd een dienst doen door aan spelletjesprogramma’s of dergelijke formats deel te nemen daar twijfel ik toch aan.

  7. Reactie van Eve

    ik ook hoor, Rony.

  8. Reactie van Eve

    Mensen, denk eraan: wie de slimste mens van gisteren opgenomen heeft en het via ons aan Rony kan bezorgen verdient hier de tite van ‘de meest sociale mens’ en dat is ook wat!

  9. Reactie van Eve

    De Slimste Mens is niet meteen Hoger Lager, Elke.

  10. Reactie van rony coekaerts

    eve, je hebt gelijk. de paar afleveringen, het eerste jaar zeker, gaven me toch geen slechte indruk. toen ik kort in gent was, heb ik twee politici met een valse baard gezien, daar ging wel mijn broek van naar beneden.
    om te zwijgen van iemand die kap. haak speelde.
    jongens toch, ik ken Baard als een heel strenge, nogal kortaangebonden, autoritaire man, maar toen….
    nu ja, tussen pot en pint valt die best mee.
    stel je voor eve, de voorzitter in zijn slip op het strand, en de volgende dag daar vooraan…niet lachen.

  11. Reactie van B-west

    Het was een grappige aflevering. Termont was precies zoals ik me hem voorgesteld had. Maar het viel wel op hoe bloednerveus hij daar in het begin zat.

  12. Reactie van Maybe

    Ik dwing mij om aan te nemen dat Termont de provincie Luik niet kon situeren door de zenuwen.
    Dat belooft!

  13. Reactie van veerle vdc

    Beste Elke,

    ik heb ook Vera Dua en Mieke Vogels al zien opduiken in spelletjes op TV.

    En eerlijk waar, ik heb daar geen probleem mee. Als het spel zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, dan denk ik zo, laat die politici af en toe nog maar eens goed spelen (op tv, in een speelbos, in de best leuke stadsparken hier in Gent,…), het kan ons alleen maar ten goed komen!

  14. Reactie van Maybe

    Wat meer is, Leopold I verwarren met de fratsen in Congo van Leopold II?

  15. Reactie van Elke Decruynaere

    Inderdaad, de Slimste Mens is niet Hoger Lager. Het mikt bvb al op een ander publiek, ik gok op een meer middenklassepubliek.
    Maar het blijft een quiz waarin geen plaats en tijd is voor politieke statements, vragen of duiding.

    Groene politici doken inderdaad al op in TV spelletjes. Ik spreek hier niet over een partijrichtlijn he, wel over mijn eigen bedenkingen. Interessante lectuur in dit verband is het recente boek van Blommaert “de crisis van de democratie’.

    Journalisten dwingen politici soms in bepaalde formats die nogal verkleuterend zijn (de vergelijking met spelende kinderen is er in die zin niet naast). Of zijn het de politici die zich in die formats laten dwingen om zo de aandacht te krijgen van honderdduizenden kijkers/ kiezers?

  16. Reactie van marc

    beste Elke,
    ik denk dat er betere manieren bestaan van oppositie voeren dan het nut van politici in dergelijke formats in vraag stellen. Ik stel me hier ook soms vragen bij, maar jouw reactie ruikt wat naar jaloezie vind ik.

  17. Reactie van Elke Decruynaere

    Tja, over smaken en ‘geuren’ kun je moeilijk discussiëren.

    Mijn reactie is een bedenking bij de actuele politiek en het mediacircus waar politici van alle partijen aan deelnemen.

    Zoiets persoonlijks als een intentie, of het ontbreken ervan, valt niet te bewijzen. Ik ga dus ook geen poging ondernemen.

  18. Reactie van Elke Decruynaere

    Tja, over smaken en ‘geuren’ kun je moeilijk discussiëren.

    Mijn reactie is een bedenking bij de actuele politiek en het mediacircus waar politici van alle partijen aan deelnemen.

    Zoiets persoonlijks als een intentie, of het ontbreken ervan, valt niet te bewijzen. Ik ga dus ook geen poging ondernemen.

  19. Reactie van Elke Decruynaere

    Oeps, verkeerd gepost. Bovenstaande is natuurlijk een reactie op wat marc schreef.

  20. Reactie van Eve

    Mocht ik politicus zijn, ik zou onmiddellijk het ‘recht op enige leutige afleiding’ opeisen. Het moet serieus zijn als ernst gevraagd wordt, en het is net op dat punt dat Termont goed scoort. Humor en relativering, maar een ernstig man op momenten als het moet. Voor de rest heeft het geen zin nu nog te ‘neuten’ over het feit dat politici op TV komen. Dat IS, en dat zal heus niet meer veranderen. Els, anno eeuw 21.

  21. Reactie van veerle vdc

    Ik schat spel wel wat hoger in dan een kleuterniveau, ik vind spelen echt zeer belangrijk, het was geenszins mijn bedoeling om politici als kleuters voor te stellen…
    Ik wou eigenlijk zeggen: wie speelt niet graag eens een kwisje? Waarom zou een burgemeester of welke politicus dan ook niet mogen meespelen?
    Ik zou niet graag zien dat onze politici alleen nog bezig zijn met besturen vanuit een ivoren toren, waar alleen bittere ernst heerst…

  22. Reactie van Gidov

    Gewaagd en geslaagd!

    Als je zoveel lef hebt wordt je burgemeester..

    gidovg

  23. Reactie van David

    Los van enige politieke voorkeur kan de vertoning van Dhr. Termont in twee woorden worden samengevat; boertig en onwetend. Voor een burgemeester van ‘schellebelle’ zou zoiets door de beugel kunnen, maar voor één van de grootste steden van het land, … Wat een discrepantie met zijn voorganger, zijn plaats was duidelijk schepen van amusement, maar zeker geen burgemeester van zo’n stad.