Studenten Hogeschool Gent ontwerpen nieuwe werkkledij Eandis

maandag 25 februari 2008 17u21 | patricia | reageer
Trefwoorden: .

Sanne Van Robays (Genk), Hubertina Boon (Lembeek), Elien Allaer (Ninove) en Thomas Van der Jeught (Stekene), vier studenten van de Hogeschool Gent zorgden voor een volledige restyling van de werkkledij van ruim 1500 Eandis-medewerkers. De drie eerstgenoemden zitten in hun tweede jaar Professionele Bachelor modetechnologie aan het departement Technologie. Thomas studeert voor een Master in de mode aan het departement Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK).

De samenwerking met Eandis kadert in het nastreven van een goede samenwerking met het werkveld. Zij maken er een erezaak van om al hun kennis van technieken, technologie, materialen en vormen aan te spreken, naast hun persoonlijke creativiteit.

Bij het patroneren werden alle studenten van het tweede jaar Bachelor in de modetechnologie betrokken.

Voor de nieuwe werkkledij ligt de nadruk bewust op functionaliteit en veiligheid. De pakken moeten ‘goed zitten’ en brandvrij zijn (Nomex). Ook het imagoaspect krijgt aandacht. Elke dag zijn meer dan 1500 medewerkers actief op het terrein. Het is belangrijk dat zij voor het grote publiek herkenbaar zijn. Dat de kledij hedendaags en modieus oogt, is meegenomen.

De aanbesteding van de nieuwe bedrijfskledij wordt in maart gelanceerd. De nieuwe werkplunjes zullen vanaf mei 2009 in het straatbeeld opduiken.

Bron: persbericht Hogeschool Gent

© 2008 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.