De Bordure Feest: editie II

zaterdag 16 augustus 2008 15u42 | Steven Noels | 3 reacties
Trefwoorden: , .

Vrijdagavond tien uur, en onze achterdeur staat open terwijl we de ravage van een familiale picknickuitstap richting Puyenbroek met blijven-plakken-annexje aan het opruimen zijn. Ik hoor een eenzame krekel tsjirpen in ons stadstuintje, en prompt waan ik me twee weken terug in de tijd, als we de Pyreneeën nog onveilig aan het maken waren, en de krekels ons iedere keer luidruchtig begeleidden bij het avondlijke boek+wijn.

Maar nee, dit is Gent, en we zijn intussen al een week terug aan het werk. Niet dat de werkregelmaat er al terug in zou zitten: daar zorgen de typisch drukke augustusweekends voor. We schuimen familie, vrienden en buurtfeesten af, en dat zorgt ieder jaar opnieuw voor een soort pre-Indian Summer-gevoel dat de onvermijdelijke herfstovergang erg draaglijk maakt.

Volgend weekend 23-24 augustus nodigen we alvast zelf uit: dan organiseren we mee de Bordurefeesten, die dit jaar aan hun tweede editie toe zijn.



De Bordurefeesten, dat is een feestweekend op een kindvriendelijk uitgestrekt grasveld aan de Ganda korfbalclub op de Hogeweg in Sint-Amandsberg, en ook dit jaar hebben we dat weekend volgepropt met tal van ongecompliceerde feestelijke activiteiten, met speciale aandacht voor het kind in onszelf en -euh- onze kinderen.

We starten zaterdagnamiddag met een Afrikaanse fanfarerondgang in de wijk, gevolgd door een crea-workshop of streetdance-initiatie voor de jeugdige liefhebbers. ‘s Avonds schuiven we bij aan tafel voor een barbecue (met deze keer een volwaardig vegetarisch alternatief), begeleid door een stel ferme Cubaanse muziekmadammen, om te eindigen met een dansbare muziekfuif.

Zondagmiddag hernemen we dan met een aperitiefje, en loopt er parallel aan een heus levendtafelvoetbaltornooi een initiatie in circustechnieken van de bekende Circusplaneet. Afsluiter van formaat wordt dan de zotte feestfanfare van de Verdammte Spielerei.

Waarom ik u dit alles vertel? Wel: de mannen van de meteo hebben ons vandaag weer goed liggen gehad. Er zouden stapelwolken zijn, en buien, en ‘t zou maar frisjes worden dus niet onmiddellijk ideaal weer voor een picknick.

De krekel in onze tuin, en ons lichtrode voorhoofden bewijzen echter het tegendeel: het was vandaag mooi weer, tegen de sombere verwachtingen in. En zo wordt het ook volgende week, weten we, en we hopen dan ook dat er hopen volk naar ‘ons’ buurtfeest zal komen. Toch lijkt het alsof iedereen de kat wat uit de boom kijkt: de reservaties voor onze bbq druppelen slechts bij mondjesmaat binnen.

Buurtfeesten organiseren: spannend jong! Je mag dan al centjes gekregen hebben van De Wijk Aan Zet en de Koning Boudewijnstichting, je mag dan al gezegend zijn met (nooit genoeg!) vrijwillige buren/organisatoren: wat je nooit in de hand hebt is de goesting van de mensen.

Geloof dus niet wat er over het weer gezegd wordt, en kom volgend weekend gewoon af, OK?

Meer info op www.bordure.org of via info@bordure.org. Er zijn nog bbq-zitjes vrij, laat gerust (voor dinsdag 19 augustus) iets weten!

© 2008 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Alain Steyvers

    Weer of geen weer, het belooft weer dik in orde te zijn qua ambiance en gezelligheid, net zoals de eerste editie van verleden jaar. Gewoon afkomen dus en massaal inschrijven voor de BBQ!!! ;-)

  2. Reactie van Thierry

    Ik ga! Jij toch ook?