Feest! Want 5 jaar is hout waard

donderdag 28 januari 2010 14u14 | San | 3 reacties
Trefwoorden: , , , , .

feest!Neen lieve leesbuiskindertjes, er staat geen faut in de titel. Er staat wel degelijk ‘hout’ en niet ‘goud’ want Gentblogt bestaat binnen heel binnenkort 5 jaar en ware het een huwelijk geweest, dan hadden we nu een houten huwelijksverjaardag te vieren.

En eigenlijk is Gentblogt toch een soort huwelijk. Vijf jaar geleden staken drie onschuldige (kuch, hoest, proest) meisjes de koppen bijeen. Gedreven door een passie voor Gent (echt waar, hier geen ‘kuch, hoest, proest’ vandoen) besloten zij om samen een groepsblog te beginnen en hupso, presto, Gent.Blogt werd geboren.

Het bleef uiteraard niet bij drie meisjes. Binnen de kortste keren werden anderen aangestoken door hun passie, over de jaren heen werd de redactie uitgebreid, vervangen, veranderd, Gent.Blogt werd gentblogt en een feitelijke vereniging werd een ware VZW.

Nu zijn we al vijf jaar verder. Niet alleen bestaat de passie nog, sommige dagen al meer dan andere (maar wat wil je, zo gaat dat nu eenmaal in een huwelijk) ze is globaal gezien zelfs vermeerderd en verstevigd.

De afgelopen jaren hebben we telkens een verjaardagsfeestje gegeven. Herinnert u zich nog het feestje in de Bal Infernal, waar redactieleden en lezers elkaar voor het eerst ontmoetten? Een zeer fijne bedoening vond ik toen, want uiteraard was ik er ook bij, zij het dan als lezer en niet als redactielid.

Het jaar erop konden we iedereen verwelkomen in ‘t Café en Compagnie waar wij voor u in de keuken doken om u te vergasten, voor onze tweede verjaardag, op onze kookkunsten. De Scampivrijage, de bladerdeegjes, het Gegrild stokbroodmomentum, de Tortilliaanse impressie … het water komt mij alweer in de mond. Aan de overschot te zien (geen dus), werden onze kookkunsten zeer gewaardeerd. Moet ik er nog bijzeggen dat de drank ook rijkelijk vloeide en het vroeg was (de volgende dag dan) dat ik in mijn bed zat? Zeer fijn feestje.

En zo ging er weer een jaar voorbij en besloten we een trend te starten. Een nieuw jaar, een nieuwe locatie en die vonden we in het prachtige Au Bain. Geen babbelfeestje zoals het jaar ervoor. Neen, een feestje met een dansvloer en een echte DJ die tot een gat in de ochtend de benen liet bewegen. Toegegeven, dat dansen kon beter en het babbelen overheerste, maar er waren heerlijke frietjes en niemand vond het geen geslaagd feest. De kritieken waren lovend. Zo lovend zelfs dat na ons ongelooflijk geslaagd feestje dit blijkbaar dé place to be werd. Toch wel leuk als je merkt dat je af en toe toch een beetje invloed hebt.

Een mens mag niet op zijn lauweren rusten en dat deden we voor verjaardag vier eigenlijk toch wel een beetje. In plaats van nieuwe oorden op te zoeken kozen we voor dezelfde formule als feestje drie. Niet dat het geen leuk feest was, dat absoluut wel, maar het niveau van het jaar voordien werd niet overschreden en uiteindelijk streeft een mens altijd naar beter. Persoonlijk kon ik er voor het eerst sinds de start van Gentblogt niet bij zijn, dus laat ik de opinies aan anderen.

Maar we herpakken ons volledig en voor deze speciale verjaardag gingen we op zoek naar een nieuwe locatie en uiteraard vonden wij die. Het staat al een tijdje in onze agenda (en hopelijk ook in deze van jullie) en inmiddels zijn de vrienden op Facebook uitgenodigd. Bij deze worden jullie ook van harte uitgenodigd.

feest!

Dit jaar geen eten door ons gemaakt, want alhoewel koken wreed leuk is, het is toch een hindernis om zelf van het feestje te kunnen genieten. Er worden ook geen frietjes aangeboden. Wat er wel zal zijn, dat is een fantastische cocktailbar, een uitgebreid whisky assortiment en zelfs een ruime keus aan champagnes, of uiteraard, als je dat liever wil, aan een gewoon pintje of frisdrank. En omdat we vijf jaar bestaan, zullen jullie er eentje kunnen drinken op onze gezondheid, in ons fantastische gezelschap. En diegenen die om (onverklaarbare) reden ons magazine “Volkscafé’s: achter de gevels” nog niet in huis hebben, zullen nog eens de kans krijgen om een exemplaar aan te schaffen. Redenen genoeg dus om af te komen!

Oh ja, het belangrijkste nog, de details:

  • Place to be: White Cat, Drongenhof 40, 9000 Gent
  • Time to be: 20h
  • Date to be: 13 February 2010

Be there or be een vierkantig ding.

© 2010 GENTBLOGT VZW

3 reacties »

  1. Reactie van Jan De Moor

    Zijn er voorzieningen voor paffers en niet-paffers?

  2. Reactie van Guido Van Peeterssen

    Straffer zelfs,
    Ik vermoed dat er zelfs geen onderscheid gemaakt wordt tussen bleekblauwe en donkerblauwe.

  3. Reactie van William

    Dikke proficiat voor Gentblogt en hun medewerkers, kan er niet zijn die dag, maar wens jullie een echt mooi feest, zal het verslag wel lezen, toi toi toi