Anne Schiettekatte kandidaat voorzitter Gentse SP.A

donderdag 25 februari 2010 10u38 | Wouter | 12 reacties
Trefwoorden: , .

De Gentse afdeling van de SP.A moet een nieuwe voorzitter en een nieuw bestuur kiezen. Voor het voorzitterschap zijn er drie kandidaten: uittredend voorzitter en gemeenteraadslid Bruno Matthys, die sinds begin 2007 voorzitter is, gemeenteraadslid Guy Reynebeau en als verrassende derde oud-gemeenteraadslid Anne Schiettekatte.

Lees meer bij De Gentenaar

© 2010 GENTBLOGT VZW

12 reacties »

  1. Reactie van Pascal

    gedurfd

  2. Reactie van *

    Schiettekatte werd buiten vervolging gesteld en heeft publiekelijk haar excuses aangeboden. Wat kan een mens nog meer doen, Pascal?

  3. Reactie van Pascal

    misschien ook denken aan de mogelijke weerslag op haar partij door het stellen van haar kandidatuur ?

    iemand die zo makkelijk (uit jarenlange vriendschap) te overtuigen is om een valse verklaring af te leggen, of anders geformuleerd : die zich zo makkelijk laat gebruiken of overtuigen, is voor mijn part niet de beste of sterkste kandidaat-voorzitter.

    dat betrokkene veel volk kent en al decennia actief is in die partij, is voor mij geen doorslaggevend argument : anciënniteit is meegenomen, maar toch liever iemand die ook beschikt over de nodige management-kwaliteiten, een team kan leiden en een eigen visie heeft die niet meteen keert als een bevriend iemand om een dienst vraagt.

    • Reactie van kev

      zeer fijn verwoord.

      • Reactie van Guido Van Peeterssen

        Sorry kev,

        Maar Anne SchieteKatte is een fijne dame en altijd een uitmuntend gemeenteraadslid geweest. Ik ben iemand die als het er op aan komt altijd zeg zoals het is.

        Haar sociaal engagement haalde altijd de bovenhand, wat haar in dit geval haar functie kostte. Ze is zo fair geweest om direct haar mandaat ter beschikking te stellen en het resultaat van het onderzoek af te wachten, alhoewel achteraf bleek dat dit niet nodig was.

        Als ze het op loyaliteit, bekwaamheid en inzet moet halen dan komt ze zeker terug.

        • Reactie van Geert.d

          Volledig akkoord guido!!!!

        • Reactie van Pascal

          Guido, ik wil dat allemaal best aannemen. Blijft het feit dat het voor vrienden blijkbaar erg makkelijk was om haar goedheid te misbruiken, zoals ze het zelf formuleert.

          Wel, ik loop liever niet het risico dat haar goedheid opnieuw misbruikt wordt door “vrienden” als ze voorzitter zou zijn.

          Risicomanagement heet zoiets. Je moet het ook niet gaan zoeken.

          En de andere kant op kijken inzake vluchtmisdrijf en dronkenschap “sociaal engagement” noemen, vind ik eerlijk gezegd het cynisme ver voorbij …

          Als ik als werknemer “uit vriendschap” dergelijke zware feiten van een collega zou verzwijgen, lig ik meteen buiten bij mijn werkgever én terecht.

        • Reactie van Geert.d

          Ik zou zeggen laat het de kiezer (in dit geval de millitanten) uitmaken of ze Anne als voorzitter willen.
          Ze is graag gezien bij de rooie vrienden, en iedereen verdient zekers een tweede kans.

          Er zijn drie kandidaten, keuze genoeg dus, en tmag wel eens een vrouw zijn ook.

          T’zal spannend worden want het zijn 3 sterke kandidaten!!!!

  4. Reactie van de meersman gustaaf

    tja, ook ik heb in een eerste reactie de neiging om bedenkelijk te reageren. Kun je zomaar “vergeten” dat mevrouw Schiettekatte in naam van de liefde bereid was om mee te werken aan een toch vergaande leugen?
    Laat ik dit mijn impuslieve, intuïtieve reactie noemen. Als ik wat eerlijker (?) en vooral rationeler nadenk ga ik meer en meer achter de levenshouding om mensen, dus ook mevrouw Schiettekatte, meerdere kans te gunnen, staan.
    Verder maak ik me ook de bedenking of we wel allemaal zelf zo zuiver op de graad zijn? Wie mag beweren dat hij/zij nooit in de ban(d) van de vriendschap, van de liefde eens of zelfs meerdere keren een bedenkelijke daad gesteld heeft? Hebben we allemaal (of praktisch allemaal dan toch) de neiging om onze vrienden/geliefden te beschermen. Zijn we altijd zo consequent zuiver?
    Dienen wel elkaar trouwens niet eerder te helpen in het rechtkomen als we dan toch al eens uitglijden/vallen? Of kiezen we echt voor een fundamentalistisch moreel puriteins gedrag, met alle negatieve ont-menselijkste gevolgen er bij?
    Hartelijk,
    gustaaf de meersman

  5. Reactie van buurtsteenakker

    Beste mensen,
    In naam van tientallen buurtbewoners (en hoogstwaarschijnlijk zijn het er veel meer) richt ik dit schrijven tot jullie.
    We beschouwen ons zeker niet als verzuurde zeuren maar als een groep mensen die trachten een open communicatie op te zetten.
    Wij wonen allemaal graag in onze buurt maar de laatste jaren worden we vaak geconfronteerd met factoren die de levenskwaliteit van onze wijk negatief beïnvloeden.
    Sommige van die zaken, dat begrijpen we, zijn onomkeerbaar zoals het (nacht)lawaai van de snelweg alsook de Coca-Cola vestiging bijvoorbeeld en hopelijk komt het nieuwe voetbalstadion daar niet bij… De staat van de straat Steenakker is verschrikkelijk maar zolang we daardoor wielerwedstrijden naar Gent lokken, zal daar ook niks aan gedaan worden.
    Andere problemen kunnen, zo denken we, mits wat goede wil van alle betrokken partijen wel verholpen worden.
    Een gezonde mix is belangrijk in een wijk maar een onevenwicht lijdt tot kleine frustraties die vaak snel groter worden vandaar dit anticiperend schrijven.
    Het is best leuk wat studenten in de buurt te hebben dat zorgt voor wat leven maar in onze wijk zijn er nu heel veel.
    Het feit dat sommigen met hun fietsen (en ik ben zelf fietser) met niks of niemand rekening houden is vervelend maar het nachtelijk lawaai vooral van Home Vesalius en het Storyplein is meer dan vervelend. Zelf slaap ik al jaren met oordopjes maar kinderen en andere buurtbewoners houden daar vaak niet van en het me dunkt is het niet enkel aan de mensen die aan hun nachtrust belang hechten om zich aan te passen. Sommigen vinden het ook niet veilig om met oordoppen te slapen. en soms helpen ze trouwens niet eens.
    Een beetje controle en (zelf)discipline zou niet ongepast zijn denken we.
    Sommige studenten(fuiven) maken echt wel erg veel lawaai ‘s nachts. Ook individuele studenten op straat zorgen voor herrie. Verder ligt er erg vaak gebroken glas en ander afval op verschillende plaatsen in de wijk.
    De meeste bewoners durven/willen de politie niet bellen omdat ze bang zijn voor kleine pesterijen of ze denken dat er toch niks zal aan gedaan worden en nog anderen willen niet voor onverdraagzame zageventen gesleten worden.
    Uit eigen ervaring weet ik ook dat de politie niet steeds de anonimiteit van de beller vrijwaart.
    Wij vinden dat onze wijk vaak stiefmoederlijk behandeld wordt en veel minder aandacht krijgt dan de ‘hippere’ delen van de stad zoals de Brugse Poort en de Dokken. We begrijpen dat de stad niet overal tegelijk alles kan aanpakken maar het wordt toch hoog tijd dat Nieuw-Gent wat aandacht krijgt want de toestand wordt zorgwekkend en we vrezen dat de toestand wel eens uit de hand zou kunnen lopen.
    Kom eens kijken naar de leegstand, het zwerfvuil, de toestand van de straten. Kom eens enkele nachten luisteren naar het lawaai. Rijdt eens een paar dagen rond overdag tussen de fietsende studenten. Beluister eens echt de buurtbewoners. We beseffen dat we in een volkswijk wonen met een formidabele mix aan nationaliteiten en culturen. We leven hier dan ook aangenaam en verdraagzaam samen met de bewoners, helaas verbrodden sommige studenten het voor ons en dat begint echt wel zeer sterk te irriteren.
    We hopen hiermee een aanzet gegeven te hebben tot een open dialoog maar ook tot een snelle en duurzame oplossing want gepraat en beloften daar hebben we in deze verkiezingstijd wel even genoeg van.
    Mvg,
    Buurtbewoners Steenakker/Storyplein

    • Reactie van Jimmy

      Beste,
      Ik stel me eigenlijk twee vragen bij uw bericht (eigenlijk zijn het er drie):
      1) wie ben je, en wie geeft je het recht te praten in naam van alle bewoners van Nieuw Gent/het Storyplein
      2) wat is de uiteindelijke bedoeling van uw schrijven? Je wil immers als verdraagzaam overkomen hoewel het voor de goede verstaander heel duidelijk is dat je dat eigenlijk niet bent, en de studenten weg wil…
      Misschien was het niet uw bedoeling, maar het komt voor als: ik ben geen racist maar iedereen zegt dat “de vreemdelingen”….. (vul aan naar eigen goeddunken)

  6. Reactie van Jean Marie DE WULF

    Ik geloof niet dat die mensen de studenten weg willen. Ik versta gewoon dat ze verlangen dat de studenten zich zouden aanpassen aan hun (tijdelijke) buurt.