Bear Run wint Jonge Wolven 2010

maandag 26 juli 2010 20u12 | Michel Vuijlsteke | reageer
Trefwoorden: , .

De 6de editie van het Concours der Jonge Wolven werd gewonnen door Bear Run. Het viertal – dat ook al de Kunstbende won in 2009- kon vooral de jury imponeren met een sterk opgebouwde set, knappe licht melancholische songs en sterke samenzang en stemmen van leadzanger Xavier Declercq en de piepjonge 16jarige Justine Bourgeus. Bear Run mag volgend jaar de Feesten openen op het groot podium van St.-Jacobs en ze krijgen naast media-aandacht op de Oost-Vlaamse televisie AVS – die samen met vzw Trefpunt dit conours sinds 2005 op de Feesten organiseert- ook een dag opnamestudio aangeboden in de Bijloke !

De podiumprijs is een tweede prijs die uitgereikt werd en een artiest of groep beloont die of al een tijdje bezig is of op een heel bijzondere manier podiumprésence heeft.

Die eer ging dit jaar naar Renée. De singer-songwriter/gitariste Renée Sys slaagde erin om alleen maar ook ondersteund door een sterke band de Spiegeltent helemaal stil te krijgen. Met kleine, eenvoudige liedjes hield Renée je aandacht genadeloos vast. Het zal van Sarah Ferri geleden zijn dat er nog zoveel magie in de Spiegeltent hing…

Naast deze twee winnaars gaf de jury ook nog twee eervolle vermeldingen voor Crucifixx en de Thin Legend Club.

De lichting Wolven van dit jaar was sterker dan ooit volgens juryleden Dany Vandenbossche en Wouter Mattelin( Radio 1). Door de samenwerking met het online muziekplatform vi.be werd het makkelijker voor bands om zich in te schrijven en kon bij de preselectie van 18 finalisten de lat veel hoger gelegd worden. Het feit dat er opnieuw zoveel muziekgenres een plek kregen in de Spiegeltent zegt iets over het zeer brede karakter van de wedstrijd voor jong en vooral onontgonnen muzikaal talent. Dit jaar waren er opvallend heel wat rijpere wolven, die pas na jaren spelen de stap naar het Wolvenpodium durven zetten. De mix tussen 17jarige springers en rijpere twintigers zorgt voor een zeer gevarieerd en boeiend concours! Alle deelnemers van dit concours kunnen alvast allemaal op hun cv schrijven dat ze Jonge Wolvenfinalist 2010 waren. De minuten zendtijd die ze via de Oost-Vlaamse televisie kregen, kunnen ook tellen als promotie.

Winnaar : Bear Run
Podiumprijs : Renée
Eervolle vermelding van de jury was er voor Crucifixx en Thin Legend Club

Bron: persbericht

© 2010 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.