Beenhard!

dinsdag 26 juli 2011 15u11 | Wouter De Sutter | reageer
Trefwoorden: , , , .

Tijdens de feesten valt er zodanig veel te zien, te doen en te ontdekken dat een mens er zijn klassiekers van gaat verwaarlozen. Na 9 dagen feestgedruis belandde uw-man-ter-plaatse (eindelijk) in Kinky Star. De muziekclub programmeert tijdens de fieste naar gewoonte een massa bands. Drie per dag, dertig in totaal, faut le faire. En dan vergeten we de deejay’s haast. Zondagavond kwamen de liefhebbers van het hardere werk zondagavond ruimschoots aan hun trekken met Maudlin en Cloon.

Maudlin opende rond de klok van tien de feestelijkheden. De West-Vlaamse band is al een zevental jaar actief en bracht meteen veel volk op de been. Maudlin speelt in de categorie ‘sludge/doom metal’. Alles wat u zich daar (misschien) bij kan voorstellen klopt; trage, logge metalriffs gekoppeld aan synths en duistere vocals. Uit het immer gevreesde boekje der referenties diepen we deze keer de naam ‘Neurosis’ op.

Maudlin Maudlin

Maudlin is een zestal en dat rijmde niet altijd met het mini-podium van Kinky Star. De zanger van dienst stond noodgedwongen meer vóór het podium dan erop. Een zanger die zijn duivels ontbindt op een kleine halve meter van je neus; het is en blijft een vreemde ervaring. Na een goeie drie kwartier bulldozeren hield de band het voor bekeken.

Het Gentse Cloon besteeg twee uur later het podium voor een thuismatch. De band -vorig jaar nog te beleven op het Boomtown Festival- werd in het programmaboekje voorgesteld als een bende ongeregeld die iets heeft met Tool, aangevoerd door een zanger met een hoog wacko – gehalte. Dat bleek nog steeds allemaal te kloppen.

Cloon Cloon Cloon

Cloon staat al zeven jaar voor uitzinnige, beenharde rock met metalinvloeden. Denk aan Primus maar dan een stuk harder en met zo mogelijk nog meer tempowisselingen. Zondagnacht werd er vooral geput uit de eerste full cd die het kwartet onlangs op de wereld losliet (‘Mostly Harmless, Dying Giraffe Recordings).

Halfweg het optreden gooide frontman Thomas Claus (niet te verwarren met de eveneens schrijvende zoon van) zich in het publiek dat hem letterlijk op handen droeg. Crowdsurfen in de Kinky Star! Dat hadden we nog niet gehad.

De band rekende zondagnacht af met een stevige portie materiaalpech. Hierdoor werd het tempo uit de set werd gehaald en ging de finale wat de mist in. Deasalniettemin-niettegenstaande een memorabel concert van een band in bloedvorm. Jammer dat Cloon ruim zeven jaar een goed bewaard geheim is. En dat vooralsnog blijft. Te ontdekken op: http://vi.be/cloon. Niet voor amateurs van platgetreden paden. Kortom: een must!

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.