Kindertheaterfestival Spekken tijdens de kerstvakantie

donderdag 22 december 2011 17u32 | ElsS | reageer
Trefwoorden: , .

Met de kerstvakantie vlak voor de deur bent u misschien ook nog op zoek naar een leuke activiteit om uw kroost bezig te houden tussen de feestmomenten door. Dan krijgt u hier alvast een leuke uittip van ons. Over enkele dagen start het kindertheaterfestival Spekken en dat al voor de vijfde keer. Voor deze vijfde editie staan er maar liefst 35 kinder- en kleutervoorstellingen voor 2- tot 12-jarigen op het programma. Er is bovendien voor elk wat wils: verteltheater, comedy, muziektheater, circus, poëzie, poppentheater, enz. Alle voorstellingen gaan door in Theater Tinnenpot en bij de Stedelijke Jeugddienst in de Kammerstraat.

SpekkenHet festival opent met de twee winnende voorstellingen van de vorige editie: ‘Oogappel’ (2,5+) van Picalili en ‘Wolf en Hond’ (5+) van I Luna. De beide gezelschappen sluiten het festival af met hun nieuwe voorstelling: Picalili zal 2 try-outs spelen van ‘Schieten met bananen’ en I Luna brengt de première ‘Wolf en Hond en Kat’ een vervolg op ‘Wolf en Hond’.

Enkele andere blikvangers uit het programma: Enna-Dien Blink uit Nederland brengt poppen- en figurentheater en zal 3 tot 7 jarigen komen amuseren met haar voorstelling ‘Voor de wind’. Daarnaast komt (televisie)acteur Wim Van de Velde met zijn voorstelling ‘Neus’ (5-7 jaar en familie). Een poëtische vertelling over neuzen en ruiken. Ook Theater Tak-Tik, waarover eerder al een bericht verscheen, zit in het programma met twee voorstellingen voor de allerkleinsten: Boe-K (2,5+) en Speeltijd (2+).

Het Spekkenfestival heeft ook een eigen kinderjury. Zij letten op het verhaal, de personages, het kostuum en het decor en bekronen de beste voorstelling in de categorie 2 t.e.m. 5 jaar en 6 t.e.m. 12 jaar. De uitreiking van kinderjuryprijs gaat door op 7 januari op Winterdroom.

Mooi meegenomen is bovendien dat je bij ieder aangekocht ticket bovendien een gratis schaatsbeurt voor de openlucht ijspiste op Winterdroom cadeau krijgt (en zo heb je er in één moeite nog een tweede activiteit bij). De verkoop van tickets loopt als een trein dus als je nog een ruime keuze wil, dan wacht je beter niet te lang. Een aantal voorstellingen is inmiddels al uitverkocht. 

Praktisch: Tickets kan je bestellen bij Uitbureau Gent en kosten 8 euro
online via: www.uitbureau.be 
Telefonisch: 09 233 77 88
Aan de balie: Kammerstraat 19, 9000 Gent – ma/vrij: open van 10u00 tot 12u30 en van 13u30 tot 17u30  
zaterdag: open van 10u00 tot 12u30 en van 13u00 tot 16u30

© 2011 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.