Toon je Uilenhart

zondag 30 september 2012 15u07 | Redactie | reageer
Trefwoorden: , , , .

Uilenspel Jawel, ook bij de redactie van Gentblogt hebben wij zo onze dada’s. Een ervan is het Uilenspel vzw. We schreven deze zomer al over deze vzw die de ontwikkelingskansen van kinderen uit kansarme gezinnen wil verbreden via buurtsolidariteit. Vrijwilligers van de vzw staan in voor gratis huiswerkbegeleiding van kinderen van het eerste en tweede leerjaar die wonen en/of naar school gaan in Gent-Dampoort en Sint-Amandsberg.

Maar, zoals we allemaal weten: koken kost geld, zelfs als je werkt met vrijwilligers. Daarom loopt momenteel de Back-to-School-actie, en dit nog tot 15 oktober. Sinds vorige jaar zijn giften voor Uilenspel vanaf € 40 fiscaal aftrekbaar. Daarvoor wordt samengewerkt met de Koning Boudewijnstichting. Maar er is meer: want tijdens de actie ontvang je bij elke gift vanaf € 40 van Uilenspel een back-to-school-pakket, met een rugzakje, potloden, een leesboekje, een schriftje, …

Uilenspiegel vzw gelooft dat het haalbaar moet zijn om zeker 100 pakketjes te verkopen! Het zou natuurlijk ook super zijn als jullie de back-to-school-actie massaal mee promoten.

U kan bijvoorbeeld:

  • Spread the word: vertel je omgeving over deze actie, zaag hen de oren van hun kop, smeek op je knieën, stalk hen, of wat dan ook… om een back-to-school-pakket te kopen
  • Deel deze actie met je vrienden via Facebook! Op de Uilenspel-facebook-pagina kan je een standaardbericht vinden dat je kan delen.
  • Deel de actie via Twitter (je vindt Uilenspel nu ook op Twitter onder de naam: @Uilenspel).
  • Stuur een mailtje naar al je contactpersonen om hen warm te maken voor de actie. Je kan de flyer meesturen met je berichtje.
  • Koop zelf een back-to-school-pakket: voor jezelf of geef het cadeau aan iemand die je liefhebt.
  • Kom de afgedrukte flyers van de actie afhalen op het secretariaat en verspreid deze bij al wie het lezen wil …
  • Plaats een berichtje op het ‘interne netwerk’ op je werk, hang een flyertje op het prikbord of in de cafetaria, … zodat je collega’s nieuwsgierig worden.

Meer info over de back-to-school-actie kan je terugvinden op de website www.uilenspel.be/steun-ons.

Giften zijn steeds welkom via overschrijving op BANK VAN DE POST
IBAN: BE10 0000 0000 0404
BIC: BPOTBEB1
met bankmededeling ***128/2480/00029***
Giften vanaf € 40 zijn fiscaal aftrekbaar.

Onder het motto ‘alle beetjes helpen’ gaan we ervoor!

Groetjes,

Cindy Celis (raad van bestuur)

© 2012 GENTBLOGT VZW

Reacties zijn gesloten.